Κέντρο ορεινού πολιτισμού στο Καρπενήσι - Τουρλομούση, Όλγα
[Το θέμα της διπλωματικής αφορά το σχεδιασμό ενός Κέντρου ορεινού πολιτισμού στο Καρπενήσι. Το Κέντρο αυτό έχει σκοπό, να προβάλει την τοπική λαϊκή παράδοση, τις ανθρώπινες δραστηριότητες, το φυσικό κάλλος του τόπου, δηλαδή το σύνολο εκείνων των στοιχίων που συνθέτουν το φυσιογνωμία του ορεινού πολιτισμού. Η Ευρυτανία είναι ένας τόπος, του οποίου η ιστορία καθορίστηκε από τη γαιομορφολογία του και το κλίμα της περιοχής καθόρισε την ιδιαιτερότητα του τοπίου. Το φυσικό περιβάλλον ήταν πηγή ζωής των κατοίκων, οπότε ο άνθρωπος αναπόφευκτα ανέπτυξε την ιδιαίτερη σχέση με τον τόπο, η οποία εντέλει διαμορφώνει τον χαρακτήρα του ορεινού πολιτισμού. Στόχος της σχεδιαστικής πρότασης είναι να ερμηνεύσει την τοπογραφία του εδάφους, να ενταχθεί το κτίριο στο περιβάλλον και τελικά να συμβληθεί μαζί του. Η ιδιαιτερότητα του τοπίου της Ευρυτανίας περιγράφεται από την εκτεταμένη δασοκάλυψη ορεινών όγκων και την ποικιλία της βλάστησης λόγω της εναλλαγής του κλίματος. Επομένως το τοπίο και το κλίμα καθόρισαν ουσιαστικά τη διαμόρφωση της λύσης.]