Αποκατάσταση του αρχοντικού Παπαπαντελίδη στον Κάμπο της Χίου και μετατροπή του σε κέντρο μεσογειακής διατροφής - Βρούβα, Αντιγόνη
[Η διπλωματική εργασία διαπραγματεύεται την αποτύπωση, την αποκατάσταση και την επανάχρηση του αρχοντικού Παπαπαντελίδη στον Κάμπο της Χίου. Επιδίωξή μας είναι να δώσουμε ζωή σε ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα με τις λιγότερες δυνατές επεμβάσεις τόσο στα υπάρχοντα κτίρια, όσο και στο κτήμα των εσπεριδοειδών. Η ένταξη ενός νέου κτιρίου στο υπάρχον περιβάλλον αποτέλεσε επίσης αντικείμενο μελέτης. Με την προσθήκη αυτού καθώς και δύο κατακόρυφων στοών θέτουμε τα όρια επέμβασής μας στο οικόπεδο και δημιουργούμε μια αυλή με εσπεριδοειδή που αποτελεί την καρδιά του συγκροτήματος. «Χίος γέλως, χία ζωή, χίαι τράπεζαι»: Η φράση αυτή περιγράφει την καθημερινή ζωή της πλούσιας καμπούσικης κοινωνίας του 19ου αιώνα και αποτελεί ένδειξη της ιδιότυπης σχέσης που είχε αναπτυχθεί γύρω από το φαγητό ως δείκτη ευμάρειας και πολιτισμού. Πρόθεσή μας είναι η επαναφορά αυτής της σχέσης στη σημερινή εποχή που επιτυγχάνεται με τη δημιουργία ενός πρότυπου κέντρου μεσογειακής διατροφής, όπου ο κάθε επισκέπτης θα μπορεί να ενημερωθεί για τα προϊόντα της.. γεύσεις.]