Χωρίς σήμα : η "μετάσταση" των τηλεοπτικών προτύπων στον δημόσιο χώρο - Αριστοδήμου, Χαράλαμπος
[Αν η αναπαράσταση αποτελεί ίσως την πιο γνωστή ψευδαίσθηση, τα media το γνωρίζουν καλά και το χρησιμοποιούν ανάλογα. Το θέμα διερεύνησης της εργασίας, αφορά τον τρόπο με τον οποίο το αναπαριστώμενο σχετίζεται με το 'πραγματικό'. Υποστηρίζουμε ότι, εάν η τηλεόραση αποτελεί το κατεξοχήν μέσο επεξεργασίας εικόνων και προτύπων που διαμορφώνουν τις σύγχρονες κοινωνίες, τότε δεν μπορεί να μην έχει και σημαντική επίδραση στον τομέα της αρχιτεκτονικής. Διερευνώντας τις συνιστώσες εκείνες που συνθέτουν τη σχέση, τηλεοπτικού κόσμου και αρχιτεκτονικής, η εργασία αναπτύσσεται σε τρεις άξονες. Ο πρώτος, εστιάζει στην παρουσία του τηλεοπτικού κόσμου και τη συγκρότηση του χώρου και του χρόνου του. Ο δεύτερος αναφέρεται στον τρόπο που η αναπαράσταση επηρεάζει την πραγματικότητα των σύγχρονων κοινωνιών. Ενώ στο τρίτο μέρος θα επιχειρήσουμε την ανάλυση τριών παραδειγμάτων, (της Disneyland, της Times Square, και αυτό της πλατείας θεάτρου στο Rotterdam) ως διαφορετικές εκδοχές οργάνωσης και αντίληψης δημόσιων χώρων που σχετίζονται με τα πρότυπα και τους μηχανισμούς παραγωγής..].