Κέντρο αναρρίχησης και ορειβασίας στον Παρνασσό - Θεοδώρου, Μαρίνα
[Η διπλωματική εργασία αφορά τη δημιουργία ενός κέντρου εκπαίδευσης αναρρίχησης και ορειβασίας που έχει και σαν απώτερο στόχο την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή του Παρνασσού. Η περιοχή δεν επιλέχθηκε τυχαία αφού ο Παρνασσός ενδείκνυται για τέτοιου είδους δραστηριότητες. Κυρίως όμως, επιλέχθηκε σαν μία προσπάθεια εξισορρόπησης του μαζικού εποχιακού-χειμερινού τουρισμού με τον εναλλακτικό, που στοχεύει σε τουρισμό καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους και σε μικρής κλίμακας παρεμβάσεις που ωφελούν και την τοπική κοινωνία. Το βασικό συνθετικό πρόβλημα που αντιμετωπίστηκε ήταν η ένταξη ενός νέου κτηριακού συγκροτήματος στο φυσικό τοπίο. Γι' αυτό το λόγο προτιμήθηκαν τα παράγωνα σχήματα που ακολουθούν τις υψομετρικές του εδάφους και οι πτυχωτές επιφάνειες που μιμούνται την έντονη κλήση. Επίσης κρίθηκε σκόπιμο να μην γίνουν περαιτέρω διαμορφώσεις στο συγκρότημα εκτός των κτιριακών όγκων και τον απαιτούμενων πορειών προκειμένου να μην αλλοιωθεί περισσότερο το φυσικό περιβάλλον. Το συγκρότημα περιλαμβάνει.. τοπίο.]