Θέατρο δρόμου : αλλοιώνοντας τα όρια - Γκαβριλίου, Μιχαέλα
[ Το θέατρο αποτελεί την πιο άμεση μορφή τέχνης και μία από τις μεγαλύτερες επινοήσεις της ανθρωπότητας. Το εκφραστικό, ερμηνευτικό και σκηνικό ζητούμενο αναπτύσσεται στον ενεστώτα χρόνο. Τι συμβαίνει όμως όταν το θέατρο αφήνει τον προδιαγεγραμμένο αρχιτεκτονικό του χώρο και βγαίνει στο δρόμο; Όταν αποδεσμεύεται από τη διάταξη, τη χωρική και σκηνική οργάνωση και συντελείται στο δρόμο; Το θέατρο δρόμου, μια ελάχιστα διαδεδομένη και σχεδόν παρεξηγημένη μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης στην Ελλάδα, με ρίζες στις πανάρχαιες τελετουργίες, αλλά στη σύγχρονη μορφή του μετρώντας ιστορία μόλις πέντε δεκαετιών, εντοπίζει το χώρο δράσης του εκτός των «θεατρικών τειχών», εντός της πόλης, στο δρόμο, εκεί που η ζωή και το απρόοπτο ρέουν. To θέατρο δρόμου «κατακτώντας» το δημόσιο χώρο, το χώρο που εμείς έχουμε από καιρό ξεχάσει να χρησιμοποιούμε, που τον αντιλαμβανόμαστε απλώς ως αναγκαίο πέρασμα από «ιδιωτική ζώνη» σε «ιδιωτική ζώνη» ή ως χώρο ανάδειξης δυνατοτήτων των ισχυρών και κυριαρχικών τροχοφόρων μας, επαναπροσδιορίζει τις λειτουργίες του. Καταργώντας τις παραδοσιακές του..].