Βίντεο τέχνη έννοιες και ερωτήματα : η Pipilotti Rist απαντά - Αβαγιανού, Αθηνά
[Στην εργασία αυτή γίνεται μια έρευνα στο χώρο της βίντεο τέχνης με μια εμβάθυνση στο έργο της video artist Pipilotti Rist. Για να γίνει δυνατή η μελέτη και η κατανόηση του έργου της καλλιτέχνιδας, ήταν απαραίτητη η αναδρομή στην ιστορία της video art, στις απαρχές της, καθώς και η αναφορά σε σημαντικούς εκπροσώπους που έχουν ασχοληθεί με αντίστοιχα θέματα, αναζητώντας τις έννοιες, τους ορισμούς και τις ρίζες αυτής της μορφής της τέχνης. Με αφορμή αυτήν την απαραίτητη έρευνα και την παρατήρηση της εξέλιξής της, γεννιούνται κάποια ερωτήματα, δημιουργούνται προβληματισμοί πάνω σε πρωταρχικές έννοιες της τέχνης μέχρι και τις σημερινές εκφράσεις και εκφάνσεις της. Γύρω από τους αντίστοιχους προβληματισμούς, ως απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθονται, παρουσιάζονται οι θέσεις της Pipilotti Rist και η στάση της, μέσα από τα έργα αυτά, ενώ παράλληλα, για την αποτελεσματικότερη αντίληψη και πιθανή κατηγοριοποίηση, γίνεται μια σύγκριση της μεθοδολογίας με την πρωτοπόρο στο χώρο της performance, Marina Abramovic. Γίνεται η παρουσίαση ορισμένων καταγεγραμμένων κινημάτων και θέσεων, από φιλοσόφους, κριτικούς και..].