Μελέτη αναστήλωσης του ναού της Ρώμης και Αυγούστου στην Ακρόπολη - Χασάπης, Βασίλης
[Ο ναός βρίσκεται επί του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, μπροστά στην ανατολική πλευρά του Παρθενώνα. Στόχος της διπλωματικής είναι η ενδελεχής καταγραφή και μελέτη των εναπομεινάντων αρχιτεκτονικών μελών του μνημείου, η ακριβής τεκμηρίωση της αρχικής του θέσης και η σχεδιαστική παράσταση με σκοπό την ενδεχόμενη αναστήλωσή του και την αποκατάσταση του χώρου στην πραγματική, αρχική του κατάσταση. Από τα στοιχεία που θα προέκυπταν, ύστερα από επιστημονική και μόνον τεκμηρίωση, θα προέκυπτε και η σκοπιμότητα ή μη της αναστήλωσης μέχρι του σημείου που αυτά θα επέτρεπαν αυτή να πραγματοποιηθεί. Εντέλει, μαζί με την αναστήλωση του ναού προτείνεται η διαμόρφωση του νοτίου κλίτους με την αποκατάσταση των «βάθρων των Ατταλιδών» όπως και η μερική αναστήλωση του τείχους ΝΔ του Παρθενώνα ως το ύψος που είχε προγραμματιστεί κατά την περίοδο του Περικλή. Πέραν της αποτύπωσης και των σχεδίων που έγιναν, πάρθηκαν εκμαγεία από όλα τα σημεία των εναπομεινάντων μελών και κατασκευάστηκε μακέτα ενός κίονα, από τη βάση μέχρι και το κιονόκρανο.. μηδενός.]