Βιομηχανία "Αρεθούσα" : πρόταση επανάχρησης - Οικονομόπουλος, Γεώργιος
[Αντικείμενο της διπλωματικής είναι η πρόταση αποκατάστασης και μετατροπής του εργοστασίου Αρέθουσα σε ξενώνα νεότητας (youth hostel). Συνθετική ιδέα είναι η διατήρηση του βιομηχανικού κελύφους με τις όποιες επεμβάσεις να μην αλοιώνουν την εικόνα και την αρχιτεκτονική του συνόλου. Η διατήρηση της λογικής του κελύφους του βιομηχανικού κτιρίου, η προσπάθεια διατήρησης της δομής και της λειτουργίας του εργοστασίου στη νέα χρήση και η ελάχιστη παρέμβαση στον υπαίθριο χώρο είναι συνθετικές αποφάσεις που καθορίζουν την λογική ένταξης, μορφής και επίλυσης κάθε νέου στοιχείου και μορφής. Ο εντοπισμός της μονάδας, σα στοιχείο επανάληψης στην παραγωγή του οινοπνεύματος, αλλά και στο κτιριολογικό του ξενώνα νεότητας είναι στοιχείο δομικό που αποτυπώνεται στο κτίριο. Έτσι επιλέγεται η σύνθεση να έχει κύριο συστατικό στοιχείο την μονάδα κατάλυσης του ξενώνα και οι σχέσεις αυτών να είναι καθοριστικές για την δημιουργία του εσωτερικού του κτιρίου. Στον υπαίθριο χώρο επιλέγονται συνθετικές γραμμές όπου δεν αλλοιώνουν την αρχιτεκτονική.. αυτά.]