Ζωγραφιά : παρέμβαση στο κτήμα Χρηστάκη Ζωγράφου στη Λαζαρίνα Καρδίτσας - Βαρδούλη, Ροδάνθη
[Η διπλωματική αυτή εργασία έχει σα θέμα της το μεγάλης ιστορικής σημασίας κτήμα Χρηστάκη Ζωγράφου στη Λαζαρίνα Καρδίτσας. Στόχος της εργασίας είναι η διατύπωση μιας συνολικής πρότασης για το κτήμα και η διερεύνηση μιας δομής που ως προϊόν σταδιακών εστιάσεων στην περιοχή μελέτης, θα διαρθρώνεται σε διαδοχικές κλίμακες και: α.θα διαχειρίζεται πιο ευέλικτα τα όρια του κτήματος με τη γύρω περιοχή, καθιστώντας δυνατή την αναίρεση της παρούσας περιχαράκωσής του ακόμα και από τον γειτονικό πεδινό οικισμό της Λαζαρίνας με τον οποίο συνορεύει και με τον οποίο συνδέεται με σχέσεις εξάρτησης. Ο οικισμός θα συνδεθεί με το κτήμα, τον αρχικό λόγο ύπαρξής του, σε ενιαίο σύστημα που θα λειτουργεί και θα εξελίσσεται σε κοινή πορεία. β.θα το καθιστά σημείο αναφοράς της ευρύτερης περιοχής προβάλλοντας την πολυδιάστατη ιστορία του, η οποία μάλιστα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και συμβαδίζει με τα μεγαλύτερα γεγονότα που συντάραξαν την ιστορία της Ελλάδας από τα τέλη του 19ου αιώνα και στο εξής. γ.θα εξασφαλίζει ταυτόχρονα.. αναβάθμισης.]