Χρωματίζοντας τον Le Corbusier - Ασπρογέρακα, Βασιλική
[Το χρώμα είναι κάτι παραπάνω από μια απλή αισθητική εντύπωση. Λειτουργεί συνειρμικά και επηρεάζει το συναισθηματικό μας κόσμο ακόμα και αν αυτό γίνεται υποσυνείδητα. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί και η λειτουργική διάσταση του χρώματος, που προσφέρει καλύτερη ανάγνωση και κατανόηση του χώρου. Οι αισθητικές, ψυχολογικές και λειτουργικές ιδιότητες των χρωμάτων, μελετήθηκαν και εφαρμόστηκαν από τον Charles-Edouard Jeanneret , γνωστό ως Le Corbusier. Μέσα από την πορεία της αρχιτεκτονικής του δημιουργίας, επιχείρησε να αναζωογονήσει το σχεδιασμό με τη χρήση του χρώματος και να προβάλλει το ρόλο του στην κατασκευή. Παρόλα αυτά, η εντύπωση που επικρατεί για την αρχιτεκτονική του είναι ότι το χρώμα που κυριαρχεί είναι το λευκό. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα; Με τι επέλεγε να καλύψει τις οικοδομικές επιφάνειες στα έργα του; Με απόλυτη μονοχρωμία ή πληθώρα χρωμάτων; Στη διάλεξη αυτή θα μελετηθούν τα κινήματα από τα οποία επηρεάστηκε και η σχέση του Le Corbusier με το χρώμα μέσα από παραδείγματα έργων του καθώς και από τις σκέψεις που εξέφρασε στα κείμενά του.]