Εγχειρίδιο : η αρχιτεκτονική των κόμικς - Κτιστάκης, Κωστής
[Τα κόμικς, ως προϊόν μαζικής απεύθυνσης, σε μια πορεία λίγο μεγαλύτερη του ενός αιώνα, έχουν παραχθεί και αναπαραχθεί με χαρακτηριστική μαζικότητα, κατοχυρώνοντας μια θέση παραγωγικής παρακαταθήκης. Η καλλιτεχνική αξία που μπορεί να ενέχουν, σε συνδυασμό με τη μαζικότητα του χαρακτήρα τους, θα τα ωθήσει, ώστε ταχύτατα, αποκρυσταλλώνοντας το λεξιλόγιό τους, να αποτελέσουν κατεστημένο πολιτισμικό κεφάλαιο. Στα πλαίσια των γλωσσικών αλληλοτροφοδοτήσεων επηρεάζονται και επηρεάζουν κοντινές γλώσσες, όπως αυτή του κινηματογράφου. Ακολουθεί μια διερεύνηση της αισθητικής, του λεξιλογίου, του συντακτικού και του τρόπου χειρισμού της θεματολογίας τους, ώστε να διαφανεί ο τόπος που αντλούν ερεθίσματα και εκείνος που με τη σειρά του αντλεί από τα εκφραστικά μέσα και την αισθητική των κόμικς. Τόπος από όπου τα κόμικς αντλούν ερεθίσματα, εκτός από τις άλλες γλώσσες, είναι ο πραγματικός αστικός δομημένος χώρος. Στα ευρύτερα πλαίσια των αλληλοτροφοδοτήσεων, τα κόμικς, αυτοτροφοδοτούμενα, αντλώντας ερεθίσματα από το σινεμά ή και τον πραγματικό χτισμένο χώρο, τελικά δεν κάνουν..].