Νέες γυναίκες στην Αθήνα : φόβος και ανασφάλεια στο δημόσιο χώρο - Θεοφανίδου, Ράνια
[Αντικείμενο της διάλεξης αποτελεί η διερεύνηση των τρόπων με τους οποίους οι νέες γυναίκες στην Αθήνα βιώνουν την ανασφάλεια και το φόβο στο δημόσιο χώρο και στις πρακτικές που αναπτύσσουν, συνειδητά ή ασυνείδητα, για το ξεπέρασμά του. Τα μεθοδολογικά εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν ήταν βιβλιογραφική έρευνα και έρευνα με συνεντεύξεις. Η έρευνα πεδίου πραγματοποιήθηκε με συνεντεύξεις με νέες γυναίκες που ζουν στην Αθήνα. Οι συνεντεύξεις ακολούθησαν έναν οδηγό συνέντευξης. Ειδικότερα, εστιάζει στα συναισθήματα των πληροφορητριών, τις εμπειρίες τους στο δημόσιο χώρο και τη γενικότερη προσέγγισή τους ως προς αυτόν. Περιέχει συγκεκριμένα ερωτήματα που έχουν να κάνουν με το δημόσιο χώρο και την παρουσία των γυναικών σε αυτόν, τη συμπεριφορά τους, την αντίληψή τους για αυτόν, καθώς και τα ερεθίσματα που βρίσκονται μέσα σε αυτόν και την αντίδρασή τους προς αυτά. Στη συνέχεια παρουσιάζονται οργανωμένα σε ενότητες τα θέματα που αναδείχτηκαν μέσα από τις συνεντεύξεις σχετικά με το δημόσιο χώρο και το φόβο.]