Διερευνώντας το συμβολικό πεδίο της νεωτερικότητας - Κιτρινιάρης, Αλέξανδρος
[Ήδη από τις αρχές του 11ού αιώνα, η οικονομική και πολιτική ανισορροπία που κυριαρχούσε μεταξύ του Ανώτερου και του Κατώτερου Κλήρου, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη ενός εσωτερικού αναβρασμού στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την οργάνωση λαϊκών κινημάτων, τα οποία στράφηκαν ενάντια στην Παπική εξουσία, με σημαντικότερο το κίνημα της αίρεσης των Καθαρών. Η Ίδρυση του Δομινικανού Τάγματος το 1216, στην προσπάθεια του να επαναφέρει την ισορροπία των σχέσεων ανάμεσα στο Καθολικό Κλήρο και τον λαό, επεξεργάστηκε εκ νέου τις συμβολικές αναφορές του Καθολικισμού. Στην συνέχεια διερευνάται το θρησκευτικό συμβολικό πεδίο της νεωτερικής εποχής καθώς και αναζητείται ο λόγος που ο Δομινικανός Ηγούμενος Marie-Alain Couturier, ζήτησε από τον Le Corbusier, δηλαδή από έναν άθρησκο, αλλά καταξιωμένο κατά τα άλλα, αρχιτέκτονα του 20ού αιώνα, να εκτελέσει μια πράξη πίστης, κατασκευάζοντας ένα μοναστήρι που θα λειτουργούσε ως φορέας έκφρασης της Καθολικής θρησκείας. Ο Ιάννης Ξενάκης φαίνεται να αποτέλεσε έναν σημαντικό..].