Παιδικές χωρικές επινοήσεις - Αγγελή, Φανή
[Η παιδική ηλικία , ως μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα, ήταν αυτή που κίνησε το ενδιαφέρον, για μια περαιτέρω παρατήρηση και μελέτη. Λόγω της κλίμακάς του το παιδί έχει διαφορετική σχέση με το χώρο. Ταυτόχρονα, είναι σε μία διαρκή διαδικασία ανακάλυψης, του κόσμου γύρω του και του εαυτού του. Είναι προικισμένο με ένστικτο και λογική, η απουσία όμως γνώσεων και εμπειριών καθισσά την αντίληψη του διαφορετική σε σχέση με εκείνη των ενηλίκων. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την πλούσια φαντασία, δημιουργικότητα και επινοητικότητα συνθέτουν την ιδιαίτερη παιδική πραγματικότητα. Αυτό που αποτελεί τη βασική δραστηριότητα των παιδιών καθώς και το κύριο μέσο έκφρασής τους είναι το παιχνίδι. Έτσι, αποφασίσαμε να μελετίσουμε τη χωρική επινοητικότητα του παιδιού σε αυτό. Στη διάλεξη, λοιπόν, καταγράφονται και αναλύονται παραδείγματα παιδικής χωρικής έκφρασης και δημιουργίας στο συμβολικό και το κατασκευαστικό παιχνίδι και αναζητούνται σε αυτά αρχές αρχιτεκτονικής σύνθεσης].