Ποιητική εμπειρία : 2 κατοικίες στην Πάρο - Αθανασίου, Βασιλική
[Αφορμή για την έρευνα αυτή αποτέλεσε η επίσκεψη σε δυο παραθαλάσσιες κατοικίες στην Πάρο σχεδιασμένες από τους Aurelio Galfetti και Livio Vacchini-Silvia Gmur αντίστοιχα. Οι κατοικίες προτείνουν ένα νέο τρόπο ζωής επιδιώκοντας να συγκινήσουν κάθε πιθανό χρήστη. Προορίζονται για προσωπική χρήση απ' τους αρχιτέκτονες, ενώ η προτεραιότητα τους για τη δημιουργία μιας ιδιαίτερης εμπειρίας χώρου ευνοείται από τον χαρακτήρα αναψυχής που αντιπροσωπεύει την β' κατοικία η οποία εκπληρώνει περισσότερο μια ανάγκη ψυχολογική και ατμοσφαιρική παρά υλική. Μεγάλη έμφαση δόθηκε και στις δυο περιπτώσεις στην εύρεση του ιδανικού τόπου, ενός τόπου στη μέση του αρχιπελάγους όπου το βλέμμα δεν διακόπτεται. Οι αρχιτέκτονες ιδρυτικά μέλη της σχολής του Ticino, έχουν χαρακτηριστεί ως νέο-ρασιοναλιστές λόγω της ορθολογικής προσέγγισης που συχνά επιδιώκουν στα έργα τους. Η ιδεολογική απαίτηση του ορθολογικού και του απλού οδήγησε και στις δυο περιπτώσεις στην σύνθεση αυστηρά γεωμετρικών μορφών που έρχονται σε σύγκρουση με την τοπολογραφία. Αξιοσημείωτος είναι και ο τρόπος..]