Ένα μέλλον για το βιομηχανικό παρελθόν μας - Μαλλίρη, Διονυσία
[Η διάλεξη αυτή πραγματεύεται το θέμα της επανάχρησης των βιομηχανικών κτιρίων, εστιάζοντας σε κτίρια μεγάλης κλίμακας και βιομηχανικά συγκροτήματα που ενώ την περίοδο της κατασκευής τους χωροθετούνταν εκτός του κέντρου πόλης, πλέον αποτελούν κομμάτι του αστικού ιστού. Αρχικά τίθεται το ζήτημα της προστασίας της αρχιτεκτονικής και βιομηχανικής κληρονομιάς. παρουσιάζεται η ιστορική εξέλιξη του ενδιαφέροντος για τη διάσωσή της, καθώς και των θεωρητικών και νομοθετικών πλαισίων για το σκοπό αυτό. Στη συνέχεια μελετάται η επιστήμη της βιομηχανικής αρχαιολογίας και ο όρος των τεχνικών μνημείων. Επίσης εξετάζεται η μέθοδος της επανάχρησης των βιομηχανικών κτιρίων, ο όρος, η διαδικασία, οι στόχοι και η ενσω-μάτωση νέων χρήσεων. Τέλος αναλύονται παραδείγματα επαναχρησιμοποίησης βιομηχανικών κτιρίων και συγκροτημάτων, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό..] επίπεδο.