Επέμβαση στην περιοχή Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης - Βουλγαρίδου, Παρασκευή
[Αρχικά στην εργασία, επισημαίνονται κάποιες πληροφορίες πολεοδομικού χαρακτήρα της περιοχής που τονίζουν τα προβλήματα της αλλά και προβάλλουν κάποια βασικά της χαρακτηριστικά. Με βάση τα παραπάνω, στο πολεοδομικό κομμάτι της εργασίας , προτείνεται μια επέμβαση για τη διευθέτηση του κυκλοφοριακού προβλήματος που έχει η Άνω Πόλη. Η πρόταση περιλαμβάνει τη δημιουργία κάποιων πορειών με ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία θα εξυπηρετούν τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Έτσι θα μειωθεί η διέλευση αυτοκινήτων στους στενούς δρόμους της περιοχής. Όσον αφορά το συνθετικό κομμάτι της πρότασης, γίνεται ανάπλαση σε δύο πλατείες. Στη πλατεία Τερψιθέας, σκοπός είναι τα όρια της πλατείας να ανοίξουν πιο πολύ στο κόσμο και να γίνει πιο προσβάσιμη. Στη πλατεία Αγ. Νικολάου, προτείνονται κάποιες διαμορφώσεις, έτσι ώστε να γίνει πιο χρηστική και να διευκολύνονται οι λειτουργίες που λαμβάνουν χώρα σε αυτή.]