Συγκρότημα θεάτρου στη νέα πόλη του Ναυπλίου - Κονδύλη - Γιαννοπούλου, Ηρώ Αλεξάνδρα
[Η παρούσα διπλωματική εργασία αφορά την μελέτη ενός συγκροτήματος θεάτρου και την ένταξή του στο δομημένο ιστό της πόλης. Το συγκρότημα τοποθετείται στην πόλη του Ναύπλιου όπου και εδράζεται το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η ένταξη ενός δημόσιου θεατρικού χώρου τόσο στο εκπαιδευτικό σύνολο όσο και στο ευαίσθητο, ιστορικό και φυσικό, περιβάλλον της πόλης, αποτελούν τα κύρια κριτήρια επεξεργασίας της μελέτης. Η λειτουργία του Θεάτρου συναρτάται άμεσα τόσο με την ανάγκη της πόλης για ένα χώρο σύγχρονων προδιαγραφών, ο οποίος καλείται να στεγάσει επαρκώς τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, παρέχοντας νέες δυνατότητες και προοπτικές, αλλά και εξίσου με τις ανάγκες του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών παρέχοντας χώρους υποστήριξης οι οποίοι ταυτόχρονα συμπληρώνουν και συνεργάζονται με τις εγκαταστάσεις των εργαστηριακών μαθημάτων του Τμήματος. Το θέμα τοποθετείται στην Νέα Πόλη του Ναυπλίου, μία περιοχή (γενικής κατοικίας) η οποία αναπτύσσεται παράλληλα με το παραλιακό μέτωπο.. χρήσεων.]