Μελέτη κατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή του Ελληνικού - Ζιώγου, Δήμητρα
[Λαμβανοντας υπ'οψιν τον Διεθνη Διαγωνισμο Ιδεων για το Μητροπολιτικο Παρκο Ελληνικου, προτεινεται η δημιουργια μιας ζωνης αθλητικων δραστηριοτητων στο βορειο τμημα του Ελληνικου. Προτεινεται η κατασκευη ενός σταδιου 32.000 θεσεων το οποιο, οντας σχεδιασμενο συμφωνα με τις προδιαγραφες της FIFA,IAAF, και της Γενικης Γραμματείας Αθλητισμου, θα μπορει να φιλοξενει αγωνες παγκοσμιου επιπεδου. Η κατασκευη του χαρακτηριζεται από δυο επικρατουσες οψεις , προς ανατολη και δυση. Η ανατολικη οψη αποτελει ένα σαφες οριο μεταξυ σταδιου και αστικου ιστου, ενώ το δυτικο μετωπο ορθωνεται μες στο παρκο προκειμένου να προστατεύσει τον πυρηνα του σταδιου από τον απογευματινο ήλιο. Το κατω διαζωμα είναι βυθισμενο στην γη, ενισχυοντας την αισθηση της συνεχειας του περιβαλλοντος χωρου , ενώ το ανω διαζωμα, στηριζομενο σε πλαισωτους φορεις φαινεται να αιωρειται. Η μεταλλικη κατασκευη του στεγαστρου μπλεκεται με την κατασκευη από οπλισμενο σκυροδεμα , καθως οι φορεις εισχωρουν σταδιακα αναμεσα από τις σχισμες των μετοπων και γερνουν προς τον πυρηνα του σταδιου.]