Πολιτιστικό κέντρο δήμου Νέας Ιωνίας - Γκαβά, Κωνσταντίνα
[Στόχος της παρούσας μελέτης είναι να διερευνηθούν οι τρόποι με τους οποίους προσδίδεται σε ένα χώρο δημόσιος χαρακτήρας. Αντιμετωπίζονται ζητήματα όπως - Η ένταξη σε έναν υπάρχοντα ιστό, όπου είναι έντονη η αντίθεση ανάμεσα στα νεότερα κτίσματα και τα πολύ παλιά προσφυγικά, - Η ένταξη σε ένα συνεχές μέτωπο κτιρίων, πάνω στον κεντρικότερο οδικό άξονα του δήμου, όπου βρίσκονται οι βασικότερες εμπορικές, και διοικητικές λειτουργίες - Η δημιουργία χώρου «ανοικτού» στην πόλη και «φιλικού» στους πολίτες Μετά από μελέτη και αξιολόγηση της υπάρχουσας κατάστασης προέκυψαν οι βασικές αρχές της πρότασης : - Ο υπαίθριος χώρος διαμορφώνεται σε συνέχεια με μια εσωτερική πλατεία που υπάρχει στο εσωτερικό του οικοδομικού τετραγώνου, και για την οποία προτείνεται μία ήπια επέμβαση. Δίνεται ιδιαίτερη σημασία στον υπαίθριο χώρο, καθώς αυτός λειτουργεί παράλληλα με τον κλειστό, με μία χάραξη που προσελκύει προς το βάθος του οικοπέδου και το εσωτερικό του οικοδομικού τετραγώνου. - Το κτίριο «κολλάει» στο διπλανό ψηλό κτίσμα.. συνάντησης.]