Εργαστήριο νέων μέσων και τεχνολογιών της σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών - Μαλαπέτσα, Μαρία
[Η διπλωματική εργασία αφορά στο σχεδιασμό ενός εργαστηρίου μικρής κλίμακας για τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, το οποίο θα χρησιμοποιείται για ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς που συνδέονται με τις νέες τεχνολογίες. Χωροθετείται στον ελεύθερο χώρο μεταξύ των κτηρίων Τοσίτσα, Μπουμπουλίνας και Γκίνη, και έχει συνολικό εμβαδόν 350m2. Οι χώροι που περιέχει είναι ένας χώρος κατασκευής με αντίστοιχα μηχανήματα, ένας χώρος για interaction design, μία αίθουσα διαλέξεων και προβολών, χώροι εργασίας, και ένας κοινωνικός χώρος. Κατασκευαστικά, ο φέρων οργανισμός του κτηρίου αποτελείται από περιμετρικές δοκούς και ένα ξύλινο πλέγμα διπλό σε καθεμία από τις δύο κατευθύνσεις που το αποτελούν. Η γεωμετρική κατασκευή του ξύλινου πλέγματος, καθώς και άλλων δευτερευόντων στοιχείων της κατασκευής όπως οι δοκοθήκες και οι κόμβοι, έγινε με τη λογική του παραμετρικού σχεδιασμού. Για καθένα από τα στοιχεία υπάρχει μία αλγοριθμική διαδικασία, σύμφωνα με την οποία κάθε κατασκευαστικό στοιχείο μίας συγκεκριμένης ομάδας στοιχείων κατασκευάζεται.. ελευθεριών.]