Αεροβατώντας : εμπειρική ανάγνωση του αεροδρομίου - Μαλλή, Ελένη
[Το ταξίδι με αεροπλάνο, ανάγει την ταξιδιουική διαδικασία σε ένα απόλυτα προγραμματισμένο γεγονός. Ένα πέρασμα μέσα από τους χώρους των αεροδρομίων και μετατρέπει τους ταξιδιώτες-επιβάτες σε χρήστες, μετασχηματίζοντας έτσι την έννοια της περιπλάνησης. Ξεκινώντας από τις αλλαγές που προκύπτουν στη σύγχρονη πόλη και τη μετάβαση σε μια πληροφοριακή εποχή, με τεχνολογικές εξελίξεις να συγκροτούν κοινωνικές πρακτικές, διερευνώνται οι συνθήκες με τις οποίες διεξάγεται το ταξίδι με αεροπλάνο και συγκροτούνται οι χωρικές προϋποθέσεις του. Εξετάζεται η σύγχρονη ταξιδιωτική διαδικασία, όπως προκύπτει από τη σύσταση των αεροδρομίων, η σχέση των χώρων τους με τους χρήστες-ταξιδιώτες και τα φαινόμενα που αυτή ενεργοποιεί. Τα αεροδρόμια προσεγγίζονται ως μια διευρυμένη εκδοχή δικτύου που ανάγει την ταξιδιωτική διαδικασία σε δικτυακή εμπειρία.]