Η ένδυση ως τέχνη και ως έκθεμα : με αφορμή του έργο των Viktor&Rolf - Βόγκα, Πολυξένη
[ Η διάλεξη αφορά στην παρουσίαση του έργου των Ολλανδών σχεδιαστών μόδας Viktor&Rolf. Μέσα από παραδείγματα της δουλειάς τους βλέπουμε πως επιχειρούν να δημιουργήσουν κάτι περισσότερο από απλά ρούχα, είτε με τον τρόπο που επιλέγουν να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους, είτε με το εννοιολογικό περιεχόμενο που τους προσδίδουν μετατρέποντάς τα σε πηγές εκπομπής μηνυμάτων. Οι επιδείξεις μόδας γεμίζουν ιδέες, σχόλια, διαμαρτυρίες και κριτική. Διαρκώς αναζητούν τρόπους να ενεργοποιήσουν τον θεατή λογικά και συναισθηματικά κάνοντας χρήση διαφορετικών κλιμάκων, διαστρεβλώνοντας το φυσιολογικό, προβάλλοντας έντονες αντιθέσεις, αντιστρέφοντας το συνηθισμένο. Τόσο στις επιδείξεις μόδας τους, όσο και στις εγκαταστάσεις τους σε μουσειακούς χώρους, οι Viktor Horsting και Rolf Snoeren παρασέρνουν το κοινό τους σε μαγικούς, φανταστικούς κόσμους. Παράλληλα ασκούν μια διαρκή κριτική στα γεγονότα και μας ωθούν να επαναπροσδιορίσουμε την έννοια της επίδειξης μόδας. Επίσης θέτεται το ερώτημα πότε και κατά πόσο θα μπορούσε να η δουλειά των Viktor&Rolf μια θέση στην περιοχή των τεχνών. Πότε η "μόδα"..].