Το κόμικ ως χωρική εμπειρία : οι περιπέτειες του Tintin - Βλάντη, Χριστιάνα
[ Μέσα από αυτή την εργασία προσεγγίζουμε τους τρόπους με τους οποίους τα κόμικς ερμηνεύουν και αναπαριστούν το χώρο και την κοινωνία. Διερευνώντας και αναλύοντας τους κώδικες και τις τεχνικές που χρησιμοποιεί ο Herge στις περιπέτειες του Tintin, αναζητείται η σχέση του κόμικ με την αντίληψη του χώρου. Μέσα από τις «Περιπέτειες του Tintin» o Herge εικονογράφησε μία ποικιλία πολιτισμών, κοινωνικών καταστάσεων και χώρων. Η δεξιοτεχνία και το ευανάγνωστο-ρεαλιστικό σκίτσο του επέτρεψαν να συμπεριλάβει και να εμπλουτίσει τα καρέ του με ένα πλήθος λεπτομερειών που ζωντάνευαν το χωρικό πλαίσιο της ιστορίας, ώστε ο αναγνώστης όχι μόνο να πείθεται για την αυθεντικότητα του αλλά και να οικειοποιείται την εικόνα του. Η οικειοποίηση αυτή του εικονογραφημένου χώρου συνέβαλε στην διαμόρφωση κάποιων καθορισμένων κοινωνικών και χωρικών συμπεριφορών που επιβεβαιώνει την αλληλεπίδραση κόμικ, χώρου, κοινώνίας.]