Η σημασία της μεταβολής στη βιοκλιματική αρχιτεκτονική και η διαχείρισή της - Δεμερτζής, Ανδρέας
[ Τη σημερινή εποχή, με τις ιδιαίτερες περιβαλλοντικές προκλήσεις, θεωρείται αναγκαία η δημιουργία οικολογικών κτηρίων. Κάτι τέτοιο προϋποθέτει, πέρα από τη γνώση των ενεργειακών στρατηγικών, την εξασφάλιση του σωστού χειρισμού, προκειμένου το κτήριο να προσαρμόζεται στις εκάστοτε κλιματικές συνθήκες. Η συνεχής μεταβολή των στοιχείων ενός βιοκλιματικού οργανισμού απαιτεί την διαρκή παρακολούθηση και μέριμνα από τον χρήστη, κάτι που πολλές φορές για τον σύγχρονο άνθρωπο είναι αρκετά δύσκολο λόγω των ιδιαίτερα έντονων ρυθμών και του ελάχιστου ελεύθερου χρόνου. Έχοντας υπόψιν πως οι λανθασμένοι χειρισμοί σε ένα τέτοιο κτήριο, δεν έχουν ανάλογα αποτελέσματα με αυτά ενός συμβατικού, αλλά δυσμενέστερα, γίνεται αντιληπτό πως η συμβολή του χρήστη στα συστήματα αυτά πρέπει να ενισχυθεί από κάτι" ή να αντικατασταθεί. Στα πλαίσια αυτής της διάλεξης θα παρουσιαστούν μέσα από μια σύντομη καταγραφή και ανάλυση των παθητικών βιοκλιματικών συστημάτων, οι προϋποθέσεις σωστής λειτουργίας τους καθώς επίσης και προτάσεις αυτοματισμών για την απλοποίηση της διαχείρισης εώς και..].