Κέντρο μελετών θαλάσσιας κίνησης - Μαραγκουδάκης, Νίκος
[Το «Κέντρο Ερευνών Θαλάσσιας Κίνησης» αποτελεί το θέμα διπλωματικής εργασίας που εκπονήθηκε το 1997. Η τοποθεσία που επιλέχθηκε είναι η βόρεια πλευρά ενός ακρωτηρίου έξω από το λιμάνι της Τζιας (Βουρκάρι). Το κτήριο περιλαμβάνει χώρους για το επιστημονικό προσωπικό (διαμονής και εργαστήρια), μια μικρή αίθουσα συσκέψεων και παρουσιάσεων, χώρους διοικητικής μέριμνας καθώς και εκτεταμένους χώρους εξειδικευμένου εργαστηριακού εξοπλισμού. Η ιδιαίτερη αγριότητα του περιβάλλοντος, η απότομη συνάντηση της ξηράς με τη θάλασσα καθώς και η ίδια η λειτουργία του κτηρίου αποτέλεσαν την βάση επεξεργασίας του θέματος. Το κτήριο είναι αναρτημένο με μεταλλικά καλώδια από έναν κάθετο γκρεμό πάνω από τη θάλασσα. Οι χώροι του είναι αναπτυγμένοι καθ΄ ύψος, ξεκινώντας από τον βυθό (εργαστηριακοί χώροι) και φτάνοντας κοντά στην κορυφή του γκρεμού.]