Εστιατόριο και σχολή γαστρονομίας στον Κεραμεικό - Λυρούδια, Αφροδίτη
[Το αντικείμενο της διπλωματικής μας εργασίας είναι η συστέγαση μιας σχολής γαστρονομίας με ένα εστιατόριο στην περιοχή του Κεραμεικού.Μετά από ανάγνωση των πολεοδομικών δεδομένων και των συσχετίσεων των χρήσεων της περιοχής, δομείται η κτιριολογική πρόταση, η οποία ως στόχο έχει τη σύνθεση χώρων αλληλένδετων και αλληλεξαρτώμενων που θα λειτουργούν σε εικοσιτετράωρη βάση μα κεντρικό άξονα την παραγωγή γαστρονομικής γνώσης, τη μετάδοσή της καθώς και την παραγωγή και εμπορική διάθεση των προϊόντων της. Το ζητούμενο είναι η σύνθεση ενός κτιριακού συγκροτήματος που θα ανταποκρίνεται σε επιταγές συγκεκριμένου οργανογράμματος, θα εντάσσεται με σύγχρονο τρόπο στο αστικό περιβάλλον του και θα πραγματεύεται ζητήματα βιοκλιματικής προσέγγισης στην κατασκευή του.]