Αγροδεψείο - Ψώρρα, Μαρκέλλα
[Σκοπός της διπλωματικής εργασίας ήταν η διαμόρφωση της ευρύτερης περιοχής των Ταμπάκικων στο νησί της Χίου. Το σημείο ενδιαφέροντος εντοπίζεται πλησίον του βορείου τμήματος της πόλης (Χώρα) του νησιού, στην παράκτια βιομηχανική ζώνη που άλλοτε δραστηριοποιούνταν τα βυρσοδεψεία της Χίου. Η πολεοδομική φυσιογνωμία, το ιστορικό και παραγωγικό παρελθόν, το λανθάνον αγροτικό λεξιλόγιο, η τοπιακή ιδιαιτερότητα και τα φυσικά χαρακτηριστικά της περιοχής συγκρότησαν ένα σεναριακό υπόβαθρο, στο οποίο στηρίχθηκε η πρόταση διαμόρφωσης και αξιοποίησης της περιοχής. Έτσι, η εγκατάσταση ενός θεματικού αγροτικού πάρκου που διαφυλάσσει και προβάλλει την μνήμη και το βίωμα της γεωργικής καλλιέργειας αποτέλεσε την λύση στην συγκεκριμένη έκταση. Η ένταξη της αγροτική παραγωγής στο σώμα της πόλης επαναφέρει τις διαταραγμένες ισορροπίες φυσικού αγροτικού και αστικού τοπίου, κτισμένου και άκτιστου. Το ενδιαφέρον μετατοπίζεται από τα βυρσοδεψεία (κέντρα επεξεργασίας δέρματος) στον υπαίθριο χώρο (ο οποίος καλλιεργείται). Η διαχείριση.. παράδοση.]