Δίκτυο δημοσίων χώρων στα Σεπόλια με ένταξη λειτουργιών για την τρίτη ηλικία - Τσεμάνη, Ιωάννα
[Το θέμα της διπλωματικής ήταν η μελέτη ενός δικτύου δημοσίων χώρων στην περιοχή των Σεπολιών και η ένταξη σε αυτό ενός κτιρίου για την τρίτη ηλικία. Προτάθηκε ένα δίκτυο κίνησης πεζών και ποδηλάτων, που συνδεέι τους κεντρικούς χώρους πρασίνου της περιοχής, τα δημόσια κτίρια και τους σταθμούς του μετρό. Σ' αυτό εντάχθηκε και η περιοχή παρέμβασης. Τα πιο σημαντικά εργαλεία για το σχεδιασμό του υπαιθρίου ήταν η δημιουργία κεκλιμένων φυτεμένων επιπέδων που όριζουν τις βασικές κινήσεις των πεζών, η εναλλαγή σκλήρών - μαλακών υλικών και τέλος το στοιχείο της φύτευσης, που τονίζει την προοπτική και τις κεντρικές χαράξεις. Το προτεινόμενο δημόσιο κτίριο για την τρίτη ηλικία βρίσκεται σε άμεση σχέση με το δημόσιο χώρο και συμπληρώνει το συνεχές ψηλό μέτωπο. Δύο Γ διαφορετικού ύψους δημιουργούν ένα κεντρικό αιθριακό χώρο στο επίπεδο της δεύτερης στάθμης και οι κατακόρυφες κινήσεις βρίσκονται στις ενώσεις τους. Το κτίριο χωρίζεται σε δύο λειτουργικές ενότητες. Στο ισόγειο και τον πρώτο συγκεντρώνονται οι λειτουργίες του Κ.Α.Π.Η.. ορόφους.]