Ε.Α.Σ. : επαναφέρω, ανακυκλώνω, συρράφω - Κοκκαλιάρη, Άννα
[Η διπλωματική εργασία αφορά στον χωροταξικό και αστικό σχεδιασμό του αστικού υπολείμματος που ενδέχεται να προκύψει από την απομάκρυνση των εργοστασιακών εγκαταστάσεων των Ε.Α.Σ. (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα), γνωστότερα και ως ΠΥΡ.ΚΑΛ. από τον δήμο Υμηττού. Η ανάλυση της περιοχής ενδιαφέρο0ντος, έκτασης 160 στρεμμάτων, τόσο σε επίπεδο αναγλύφου, όσο και σε επίπεδο αστικό, οδήγησε στον καθορισμό τριών αρχών: της επαναφοράς του πρασίνου στους πρόποδες του καταπατημένου Υμηττού, της ανακύκλωσης σε όλα τα δυνατά επίπεδα (γη, κτίρια, στοιχεία) και της συρραφής της έκτασης με τον αστικό ιστό. Δημιουργείται ένα αστικό πάρκο που λειτουργεί σαν κομμάτι της πόλης και εντάσσεται στην καθημερινότητά της με χρήσεις όπως εκπαίδευση, αγορά, δημ.υπηρεσίες, γραφεία, αναψυχή και κέντρο ανακύκλωσης. Τρείς βασικές πορείες, διαφορετικού χαρακτήρα, οργανώνουν το πάρκο. Η κυριότερη αυτών αναπτύσσεται παράλληλα στον άλλοτε χείμαρο που διέσχιζε το οικόπεδο, συνδέοντας μέσω πεζογέφυρας το πάρκο με τον πλησιέστερο σταθμό του μετρό Δάφνης. Η ροή του.. πάρκο).]