Νεκρών τοπίο : ένταξη κοιμητηρίου σε τμήμα αποκατάστασης τοπίου στο λατομείο Μουσαμά, όρος Αιγάλεω - Γεωργακοπούλου, Νικολέτα
[Το λατομείο είναι ένας αδιαμφισβήτητα μεταβατικός τόπος και με όρους τοπίου ανήκει στην κατηγορία των τοπίων χαρακτηριστικής μορφής. Οι δύο αυτές ιδιότητες το καθιστούν έναν τόπο "έτερο" και άρα ιδανικό για την ένταξη του κοιμητηρίου. Μιας και το τελευταίο αποτελεί σύμφωνα με το Φουκώ την κατεξοχήν ετεροτοπία. Ωστόσο από την παρατήρηση του τοπίου έγινε σαφές πως ήταν επιτακτική και η ανάγκη μιας κάποιας αποκατάστασης οπότε όλη η συνθετική διαδικασία ορίστηκε υπό το πλαίσιο μιας μαζικής επαναφοράς του φυσικού πρασίνου. Μέσα από την έννοια της μετάβασης που χαρακτηρίζει το λατομείο ως ρεαλιστικό τοπίο αλλά και το κοιμητήριο ως συμβολικό τοπίο, προέκυψε η ιδέα του διαρκώς μεταβαλλόμενου τοπίου. Δομημένο στον κάναβο ανατολής-δύσης που επιβάλλεται από την χριστιανική παράδοση για την ταφή, το διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο αποτελείται από ένα μεγάλο αριθμό "νησιών" πρασίνου. Πρόκειται για εκτάσεις που μπλέκονται μεταξύ τους, πάνω στον κάναβο. Η καθεμία είναι φυτεμένη με διαφορετικό τύπο δέντρου, ούτως ώστε η εικόνα.. σχεδιασμού.]