Κέντρο διαδραστικού σχεδιασμού και παραστατικών τεχνών στο Μεταξουργείο - Ιωαννίδης, Ανδρέας
[Με τη παρούσα μελέτη προτείνουμε ένα Κέντρο Διαδραστικού Σχεδιασμού και Παραστατικών Τεχνών στην πλατεία Δουρούτη στο Μεταξουργείο. Ο διαδραστικός σχεδιασμός αποτέλεσε την αφορμή για να επιτύχουμε ένα διπλό σκοπό: αφενός τη χωροθέτηση μιας δυναμικής υπερτοπικής λειτουργίας σε μια υποβαθμισμένη περιοχή της Αθήνας συνδεόμενο με τα δυναμικά, πολιτιστικά, τεχνολογικά - ερευνητικά και εκπαιδευτικά δίκτυα ανάπτυξης της, και αφετέρου την εξέλιξη ενός νέου εργαλείου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. Ενθαρρύνοντας λοιπόν την χρήση νέων τεχνολογιών, προτείνουμε μια διαφορετική προσέγγιση μέσω του διαδραστικού σχεδιασμού, δημιουργώντας αυτό τον χώρο που θα έχει το όραμα αλλά και τον τρόπο της σύνδεσης, συνύπαρξης, αλλά και συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών δράσεων και αρχών. Η στροφή και η πρακτική διαδικασία σχεδιασμού μέσα από γραφιστικές εφαρμογές, σχεδιασμό ενδύματος, μαθηματικές αποτυπώσεις μουσικής κλπ αποτέλεσαν αναφορές ενός αρχιτεκτονικού διαδραστικού σχεδιασμού που μετουσιώθηκε σε ένα παιχνίδι συναισθησίας.. περιοχής.]