Επανάχρηση πύργου και συγκροτήματος κτιρίων ως κέντρο φιλοξενιας στη Λάγια, Μάνης - Κάββουρα, Ειρήνη
[Η εργασία πραγματεύεται τη μελέτη της Λάγιας, οικισμού της Μέσης και Προσηλιακής Μάνης, και εν συνεχεία την αποτύπωση, αποκατάσταση και επανάχρηση πύργου και των έναντι αυτού κτιρίων. Ο εν λόγω πύργος, ο πύργος Μπερδέση, βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του χωριού και επιλέχθηκε λόγω της θέσης του και της καλής ως τώρα κατάστασής του ώστε να αποτελέσει τμήμα του δικτύου φιλοξενίας που προτείνεται να δημιουργηθεί λειτουργώντας ως ξενώνας. Η εργασία χωρίζεται σε τρία στάδια. Το πρώτο στάδιο ξεκινά με μία γενική μελέτη της Μάνης όπου παρατίθενται τα ιστορικά και κοινωνικά στοιχεία καθώς και οι κυρίαρχοι αρχιτεκτονικοί τύποι. Συνεχίζοντας, εστιάζει στον οικισμό της Λάγιας με πλήρη χαρτογράφηση της περιοχής, εντοπισμό των αναγκών και των ελλείψεων και την τελική πρόταση για την καλύτερη εκμετάλλευση των υπαρχόντων χώρων και τη δημιουργία άλλων με στόχο τη διατήρηση αφενός μεν του χαρακτήρα του οικισμού, αφετέρου δε τη συνολική του αναβάθμιση. Μέρος της πρότασης αποτελεί και η δημιουργία δικτύου φιλοξενίας μέσω της.. κατασκευή.]