Κέντρο αρχιτεκτονικής στο Γκάζι - Θύμη, Αγγελική
[Το θέμα είναι ένα Κέντρο Αρχιτεκτονικής στο Γκάζι και συγκεκριμένα αποτελείται από: Ένα μουσείο Αρχιτεκτονικής, ένα ερευνητικό Κέντρο και μία δυνητική διαδρομή στο αστικό κενό. Χώρο μελέτης αποτελεί το Γκάζι, μία περιοχή πολλαπλού χαρακτήρα και συνεχώς μεταβαλλόμενη. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από την ανεξέλεγκτη εμπορευματοποίηση και την λογική του fast food αλλά παράλληλα έχει και έναν πολιτισμικό χαρακτήρα που οφείλεται κυρίως στην ύπαρξη της Τεχνόπολης, των θεάτρων και της Ταινιοθήκης. Αυτός ακριβώς ο πολιτισμικός χαρακτήρας επιθυμείται βάση της λύσης να τονισθεί. Έτσι δημιουργείται ένα δίκτυο κλειστών και υπαίθριων χώρων με δημόσιο χαρακτήρα. Τα δύο κτίρια βρίσκονται στην αρχή και το τέλος του δικτύου συρράβοντας δύο αστικά κενά στους οδικούς άξονες. Κατ' αυτόν τον τρόπο η λύση δεν διαχέεται στην γειτονιά και δεν αλλοιώνει τον χαρακτήρα της. Βασικός κινητήριος κόμβος το μετρό Κεραμεικός το οποίο δημιουργεί ροές οι οποίες διαχέονται στην πλατεία μπροστά του και έπειτα σε όλο το δίκτυο. Η πλατεία φιλοξενεί μία υπαίθρια.. πολιτών.]