Συλλογική κατοικία στη Νεα Φιλαδέλφεια - Ηλιάδη, Ιουλία
[Το θέμα αφορά στη διερεύνηση της συλλογικής κατοίκησης υφιστάμενου βιομηχανικού κελύφους κλωστοϋφαντουργίας στη Ν. Φιλαδέλφεια. Για το σκοπό αυτό επιλέχθηκε η μέθοδος του συμμετοχικού σχεδιασμού. Το κτίριο βρίσκεται μεταξύ δύο άλσεων, της Ν. Φιλαδέλφειας και του Προμπονά, δύο ρεμάτων, του Ποδονίφτη και του παραπόταμού του, Γιαμπουρλά και περιοχών γενικής κατοικίας. Έγινε μια πρώτη διερεύνηση της περιοχής, σε επίπεδο προσφυγικής και βιομηχανικής ιστορίας αλλά και των ιχνών που έχουν αφήσει αυτές στον αστικό ιστό, όπως και σε επίπεδο χρήσεων γής και σχέσης του ποταμιού και των άλσεων με την υπόλοιπη πόλη, και αποτυπώθηκε το εν λόγω βιομηχανικό κέλυφος. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις σε υποθετικούς, εν δυνάμει κατοίκους από τους οποίους δόθηκαν τα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία του χώρου που περιλαμβάνει: προσωπικούς χώρους, χώρους συγκατοίκησης, πυρήνες γειτονικών κατοικιών εντός κτιριακού όγκου, κοινόχρηστους κλειστούς, ημιυπαίθριους και υπαίθριους χώρους. Επιχειρήθηκε η σύνθεση των απαντήσεων.. συλλογικότητα.]