Κατοικίες περιορισμένου χρόνου διαμονής στο Ρουφ - Χασάπη, Διονυσία
[Η μετακίνηση, η προσωρινότητα και η ευελιξία στην εργασία οδηγούν στην ανάγκη για προσωρινότητα και γενικά αλλαγή στον τρόπο κατοίκησης. Το μέγεθος, οι χρήστες, η διάρκεια, η εύρεση και η διαθεσιμότητα της κατοικίας, το ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι παράγοντες που μεταβάλλονται και μέσα σε αυτά τα πλαίσια αναζητούνται οι τρόποι με τους οποίους θα καλυφθούν οι νέες ανάγκες. Το προτεινόμενο μοντέλο κατοίκησης θα μπορούσε να λάβει έναν δικτυακό χαρακτήρα, με πυρήνες διάσπαρτους στην πόλη, σε κεντρικά και στρατηγικά σημεία, κοντά σε μέσα μαζικής μεταφοράς. Η επιλογή του συγκεκριμένου οικοπέδου αποτελεί μία περίπτωση αυτού του μοντέλου. Το συγκρότημα κατοικιών χωροθετείται σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Εθνικού Θεάτρου, όπου παλαιότερα στεγάζονταν τα εργαστήρια κατασκευής σκηνικών. Το Εθνικό Θέατρο σαν οργανισμός θα μπορούσε να υποστηρίξει ένα τέτοιο έργο, για να στεγάσει περιοδεύοντες θιάσους και εποχικό προσωπικό. Στο συγκρότημα γίνεται προσπάθεια να υπάρξει ανάμειξη χρήσεων και χρηστών για την καλύτερη οικειοποίησή του και από τους ίδιου.. χώροι.]