Διαμόρφωση υπαίθριου χώρου στον Άγιο Δημήτριο : στέγαση δραστηριοτήτων κοινωνικού χαρακτήρα - Χαραλαμποπούλου, Μαρία
[Κίνητρο για την παρούσα εργασία υπήρξε ο προβληματισμός πάνω στο ορθόδοξο εκκλησιαστικό κτίριο και πρόθεση ήταν η έρευνα και η επεξεργασία ενός σύγχρονου τρόπου αντιμετώπισης του, αναγνωρίζοντας τις ελλείψεις του σήμερα. Επιλέγοντας το εν λόγω οικόπεδο με την ύπαρξη μιας εκκλησίας μνημειακού μεγέθους, το ρέμα Πικροδάφνης και την παρουσία τριών εκπαιδευτικών κτιρίων, γίνεται μεγαλύτερη πρόκληση η δημιουργία ενός πυρήνα συμβίωσης εκκλησίας και κοινότητας, με την όσο το δυνατόν ηπιότερη παρέμβαση στο χώρο καλύπτοντας παράλληλα τις ελλείψεις και των δύο.]