ΑΗΣ Νέου Φαλήρου : ανάπλαση στις όχθες του Κηφισού - Κομνηνός, Αριστόδημος
[Ο Ατμοηλεκτρικός Σταθμός του Νέου Φαλήρου, αποτελεί τον πρώτο Ατμοηλεκτρικό σταθμό στην Ελλάδα και ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Αθήνα το 1903. Βρίσκεται στην παρόχθια ζώνη του Κηφισού Ποταμού στο όριο μεταξύ Νέου Φαλήρου και Μοσχάτου. Μετά την οριστική διακοπή της λειτουργίας του το 1972, το μεγαλύτερο μέρος του συγκροτήματος χαρακτηρίστηκε ως βιομηχανικό μνημείο συμπεριλαμβανομένου του οπλισμού του το 1986. Μόλις πρόσφατα πιστοποιήθηκε η πλήρης απαλλαγή.. Αθήνα]