Η ποιητική του λατομικού χώρου Διόνυσος - Εμμανουήλ, Κωνσταντίνος
[Η προβληματική της διπλωματικής εργασίας αφορά στην ένταξη, με νέους όρους, στο κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι του λατομικού χώρου των λατομείων μαρμάρου Διονύσου Αττικής. Στην πρόταση δεν επιλέγεται, στο πλαίσιο μιας συνήθους "ηθικολογικής" αντίληψης, η διαχείριση του χώρου μέσα από την επιχωμάτωση και δεντροφύτευση των παταριών. Δεν προτείνεται δηλαδή η αποκατάσταση του τοπιακού συνεχούς, που διατάραξε η λατομική δραστηριότητα, με όρους επούλωσης, επικάλυψης, ανάταξης κλπ. Αντιθέτως ο χώρος του λατομείου για μας αποτελεί το έκθεμα και οι προτάσεις μας εστιάζουν στην προσπάθεια ανάδειξης αυτού. Θέλουμε, μέσα από τις δομές που επιλέγουμε να χωροθετήσουμε, να εξασφαλίσουμε την επαν-οικειοποίηση του λατομικού χώρου, διευκολύνοντας την προσβασιμότητα και τη δυνατότητα προσέγγισης από τον χρήστη, τόσο του χώρου όσο και της παραγωγικής δραστηριότητας που συνεχίζεται στο υπόλοιπο λατομείο.]