Σύνθεση σε υπάρχουσα δομή : βιομηχανικό συγκρότημα "Καλαμάρης Α.Ε." στη Μυτιλήνη - Αβαγιανού, Αθηνά
[Το βιομηχανικό συγκρότημα Καλαμάρης Α.Ε. βρίσκεται στη Μυτιλήνη, πρωτεύουσα της Λέσβου, αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα εξελιγμένης αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα . Εντάσσεται σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 17000τ.μ. και χωρίζεται από τον παραλικό δρόμο σε δύο τμήματα, ενώ μοναδικό το καθιστά το γεγονός ότι συνδύαζε δύο γραμμές παραγωγής (επεξεργασία βάμβακος και επεξεργασία σιταριού). Η σημερινή κατάσταση του συγκροτήματος είναι πολύ κακή και χαρακτηριστική είναι η εικόνα εγκατάληψης. Μέσα από την προσπάθεια κατανόησης της ζωής του συγκροτήματος προέκυψε μία τελική δομή την οποία θεωρήσαμε ικανή για να χρησιμοποιηθεί ξανά. Έπειτα από πολεοδομική μελέτη και ανάλυση των αναγκών της περιοχής έγινε επιλογή των νέων χρήσεων με γνώμονα τον πολιτισμό και την ενεργοποίηση του συγκροτήματος μέσα από λειτουργίες συμβατές με τις ανάγκες της σύγχρονης πόλης. Το βιομηχανικό συγκρότημα εξελίσσεται σε συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο του δήμου Μυτιλήνης και χαρακτηρίζεται από μία νέα, εξωστρεφή δομή με ελεύθερες και διακριτές προσβάσεις.]