Κατοικίες στο Γκάζι - Ρίζου, Αθανασία
[Τα τελευταία χρόνια, το Γκαζι βρίσκεται σε μετασχηματισμό που οφείλεται στην χωροθέτηση υπερτοπικών χρήσεων στην περιοχή (πολιτιστικό κέντρο Τεχνόπολις και την έλευση του μετρό). Αυτό έχει δώσει μία αλλη δυναμική στην περιοχή που πλέον συγκεντρώνει μεγαλο αριθμό χρησεων ψυχαγωγίας.Για να μην καταλήξει η περιοχή θεματικό πάρκο πρέπει να ενισχυθεί η κατοικία.Αυτή η διπλωματική αφορά την εισαγωγη της κατοικίας σε συνδυασμό με χρήσεις παραδοσιακές για την περιοχή, προσαρμοζόμενες στα νέα δεδομένα, δηλαδή των πολιτιστικών εκδηλώσεων και την προσπάθεια για καλλιτεχνική δημιουργία και έκφραση και μάλιστα από ένα πολύ νεανικό κοινό. Έτσι δημιουργείται ένα κτίριο κατοικιών (πολυκατοικία) με έναν χώρο συνεργασίας, ένα εργαστήρι θα λέγαμε, και ένα ξεχωριστό κτίριο έκθεσης στο ίδιο οικόπεδο. Τέλος, το μισό οικόπεδο παραμένει ακάλυπτο και φυτεύεται σε μεγάλο μέρος. Η πρωτοβουλία είναι ιδιωτική, οι ένοικοι έχουν φιλικούς ή συγγενικούς δεσμούς μεταξύ τους και αποφασίζουν να μένουν κοντα για να συνεργάζονται αρχικα σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Τα.. διαφοροποιηθούν.]