Κέντρο αποτοξίνωσης στη Βραυρώνα - Τσεκούρας, Βασίλης
[Αντικείμενο της διπλωματικής μας εργασίας υπήρξε ο σχεδιασμός μιας θεραπευτικής κοινότητας διαμονής ατόμων εξαρτημένων από τα ναρκωτικά. Για τη χωροθέτηση της κοινότητας επιλέχθηκε ένα οικόπεδο στη Βραυρώνα, το οποίο προσφέρει την καθημερινή επαφή αυτών των ατόμων με τη φύση, χωρίς να αποκλείει τη σύνδεση με την πόλη. Το συγκρότημα της θεραπευτικής κοινότητας αποτελείται από χώρους διοίκησης, καθιστικό, τραπεζαρία, εργαστήρια, αίθουσες διδασκαλίας και τους ξενώνες. Η διάταξη των κτηριακών συνόλων έχει γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να παρέχεται βαθμός ιδιωτικότητας και οι όγκοι να είναι πλήρως εναρμονισμένοι με την κλίση του εδάφους. Βασικό στοιχείο της λύσης αποτελεί η προσβασιμότητα όλων των χώρων από άτομα με κινητικά προβλήματα.]