Ανάπλαση στο οικόπεδο του παλιού Νοσοκομείου Χανίων - Μουστεράκη, Μαρία
[Ένας χώρος με εμφανή σημάδια εγκατάλειψης μετά την μετεγκατάσταση του Νοσοκομείου Χανίων αποτέλεσε το αντικείμενο μελέτης αυτής της διπλωματικής. Ένα οικόπεδο ενταγμένο στον αστικό ιστό, που η προηγούμενη χρήση του έχει διαμορφώσει τον χαρακτήρα της γύρω περιοχής, μεταμορφώνεται σε έναν χώρο δημόσιο, μια πλατεία που περιλαμβάνει και ορισμένες στεγασμένες λειτουργίες. Με σκοπό την ύπαρξη συνέχειας και τη δυνατότητα κίνησης σε κάθε σημείο, γίνεται διαχωρισμός κάθε χώρου, εσωτερικού και εξωτερικού, σε τμήματα βασισμένος σε διαγώνιες χαράξεις. Με τη βοήθεια ενός μη ορθοκανονικού καννάβου δημιουργούνται πορείες, στάσεις, (στεγασμένες και μη),επιφάνειες χώματος, κλειστοί χώροι, όλα μέρος μιας αέναης- συνεχόμενης κίνησης, που διέπει ολόκληρο το οικόπεδο και επεκτείνεται και στις τρεις διαστάσεις. Πλέον, η κίνηση γεννάει χώρο. Κλειστοί χώροι παραλαμβάνουν χρήσεις που απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Στο ίδιο επίπεδο με την πλατεία, αναπτύσσεται μια αίθουσα παραστάσεων με foyer, καμαρίνια και αποθήκη καθώς και ένα αναψυκτήριο. Ένα επίπεδο πιο ψηλά.. δυνατότητες.]