Σχεδιά-ζωντας για το απρόβλεπτο : μια έρευνα για σχεδιασμό μετά από καταστροφή - Κορωνίδη, Ηρώ
[Σε μία εποχή όλο και συχνότερων ραγδαίων φυσικών φαινομένων, πολέμων και καταστροφών έχει γίνει επιτακτική η ανάγκη οι αρχιτέκτονες να επαναπροσδιορίσουν λύσεις σε θέματα στέγασης των θυμάτων. Το θέμα της διπλωματικής αυτής αφορά το σχεδιασμό μίας μεταβατικής κατοικίας. Αναφέρεται στη στέγαση των θυμάτων στην δεύτερη φάση επέμβασης μετά από μία καταστροφή, έχει στόχο να στεγάσει τους ανθρώπους μέχρι να επισκευάσουν τα παλαιά σπίτια και χρονοδιάγραμμα τουλάχιστον 12 μηνών. Η κατασκευή που προτείνεται αποτελείται από διάφορα στοιχεία που συναρμολογούνται επί τόπου από 4 ή 5 άτομα. Ο σκελετός αποτελείται από επάλληλα ξύλινα πλαίσια τα οποία σταθεροποιούνται στη θέση τους με τη χρήση δοκών με μισοχαρακτή σύνδεση. Όλα τα κομμάτια κόβονται από μηχανήματα CNC στα κοντινότερα προς την πληγείσα περιοχή εργοστάσια ξυλείας, από τυπικά φύλλα κόντρα-πλακέ 1,25x2,50 m. Το κατάλυμα αποτελείται από τρείς στρώσεις: η πρώτη αποτελείται από τον ξύλινο σκελετό, η δεύτερη παρέχει προστασία από το περιβάλλον και η τρίτη παράγει ενέργεια. Τέσσερα τέτοια..ιατρείο.]