Βιέννη Lerchenfeuderstrasse : _+0,00 - Μπούτσικα, Ελένη
[Στην παρούσα διπλωματική εργασία εξετάζεται το ζήτημα του αστικού ισογείου στην πόλη της Βιέννης. Ξεκινώντας από το δημόσιο χώρο του δρόμου και την αστική εμπειρία που προσφέρεται σ'αυτόν λόγω της ύπαρξης ενός ενεργού εμπορικού ισογείου, μελετάται το σύνολο των ακτινωτών δρόμων, χαρακτηριστικών της δομής της πόλης και παραδοσιακά άξονες εμπορίου. Όταν το εμπόριο φθίνει, όπως συμβαίνει σήμερα στους περισσότερους από αυτούς τους δρόμους, το ισόγειο αυτό ερημώνει και εγκαταλείπεται αφήνοντας πίσω του τυφλά πλέον μέτωπα-κενά στο όριο. Επιλέγεται παραδειγματικά για την καλύτερη μελέτη και εμβάθυνση ένας από αυτούς τους δρόμους και συγκεκριμένα η Lerchenfelderstrasse, όπου σε άμεση συνάρτηση με τη θέση και τους χρήστες προτείνονται νέες, μη εμπορικές χρήσεις για τα ισόγεια, με σκοπό να επανενεργοποιήσουν το δρόμο. Προτείνεται ταυτόχρονα μια λογική επανασχεδιασμού τους, με μια ελαφριά ευπροσάρμοστη και πολυχρηστική κατασκευή, η οποία σχεδιάζει το εσωτερικό, παράγει αστικό εξοπλισμό στο δημόσιο και προσφέρει νέες, ποικιλοτρόπως.. όρο.]