"Τρείς οικολογίες" στο έλ(ε)ος της Αγυιάς - Μουζακίτης, Σταύρος
[Ο τίτλος της εργασίας αποτελεί αναφορά στο βιβλίο του Felix Guattari «οι Τρεις Οικολογίες», το οποίο η χρησιμοποιείται ως βασικό θεωρητικό υπόβαθρο για την περαιτέρω ανάπτυξη και τεκμηρίωσή της. Επιγραμματικά, στο βιβλίο αυτό ο γάλλος φιλόσοφος επιχειρεί έναν κριτικό επαναπροσδιορισμό της έννοιας της οικολογίας. Έπειτα από την ανάδειξη της πολλαπλότητας των εξαρτήσεων της έννοιας από "μη προφανείς" παράγοντες, εστιάζει τη μελέτη του στην πολυπλοκότητα των συσχετισμών μεταξύ των διαφορετικών παρατηρησιακών κλιμάκων εντός των οποίων αυτή (θα όφειλε να) εφαρμόζεται: 1) της "μεγακλίμακας" του "φυσικού" περιβάλλοντος (περιβαλλοντική οικολογία), 2) της "μεσοκλίμακας" του πολιτισμικού περιβάλλοντος και των κοινωνικών σχέσεων (κοινωνική ή πολιτισμική οικολογία) και 3) της "μικροκλίμακας" της ανθρώπινης υποκειμενικότητας (νοητική οικολογία). Εν συνεχεία, εξαίρει τη φιλοσοφική όσο και πολιτική σημασία της σύνθεσης των τριών αυτών οικολογικών πτυχών και αποφαίνεται υπέρ της αναγκαιότητάς της.. ρολόι! («οικοσοφία»).]