2ο γυμνάσιο-λύκειο Αθηνών : ένα αστικό συγκρότημα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης - Γκίτζιας, Άρης
[Θέμα της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η μεταγκατάσταση του 2ου γυμνασίου και λυκείου Αθηνών τα οποία λειτουργούν σε μισθομένα κτίρια από τον ΟΣΚ χωρίς να πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές των σύγχρονων σχολικών κτιρίων. Πρωταρχικό κίνητρο για την επιλογή του θέματος αποτέλεσε η διαλεκτική σχέση που υπάρχει μεταξύ των χώρων εκπαίδευσης και της τοπικής κοινότητας στην οποία εντάσσονται. Με αφορμή τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του κέντρου της Αθήνας.. διαπολιτισμικότητα.]