Ξενώνας για αγροτουρισμό στην Αστυπάλαια - Καμπούρης, Παύλος
[Αντικείμενο αυτής της μελέτης είναι η κατασκευή ενός προτύπου βιοκλιματικού ξενώνα που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως κύτταρο αναφοράς για μια βιώσιμη εναλλακτική τουριστική ανάπτυξη, στο νησί της Αστυπάλαιας. Αφορμή για τη μελέτη αυτή αποτέλεσε η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της διάλεξης το 2007, για τις "μάντρες" της Αστυπάλαιας. Πρόκειται για μια προσπάθεια προσέγγισης της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, που αναπτύχθηκε τους προηγούμενους αιώνες σε ειδικά κτίρια κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων στο νησί της Αστυπάλαιας (μάντρες) που είναι διάσπαρτα σε όλη την επιφάνεια του νησιού.. δόμησης.]