Αρχιτεκτονική και έντυπο : "ό,τι ποθείς" είναι "lifestyle" - Γεωργαντζή, Μαριλένα
[Ίσως συνηθίζεται η έννοια της αρχιτεκτονικής να ταυτίζεται με τις τρεις διαστάσεις. Όμως, αυτό δεν αποκλείει την έντονη παρουσία της αρχιτεκτονικής και των συνθετικών αξιών της σε ένα χώρο δισδιάστατο. Μία διάλεξη, λοιπόν, που έχει ως θέμα τη συνεργασία της αρχιτεκτονικής και του εντύπου, καθώς και την επιρροή της πάνω στη σημερινή κοινωνία και στους μηχανισμούς παραγωγής και εξέλιξής της. Μέσα από την επιλογή δύο στηλών, ονομαζόμενες «ό,τι ποθείς» και «lifestyle» (από δύο περιοδικά διακόσμησης ευρείας κυκλοφορίας που συνοδεύουν δύο κυριακάτικα φύλλα εφημερίδων, τα «ΒΗΜΑDECO» και «Maison&Decoration» αντίστοιχα) αναζητείται η συμβολή της αρχιτεκτονικής στην προώθηση προτύπων του lifestyle και στην ενίσχυση της καταναλωτικής συμπεριφοράς. Θα οριστεί άρα η έννοια του lifestyle και οι σύγχρονες στρατηγικές του marketing. Επιπρόσθετα, εξετάζεται η σύνδεση του τρόπου ζωής με το επιλεγόμενο διακοσμητικό ύφος, καθώς και πως αυτή ερμηνεύεται από το κοινωνικό περίγυρο. Κατά αυτόν τον τρόπο προκύπτουν συγκεκριμένες ταυτότητες-μυθολογίες, αλλά και τα δίπολα..].