Το τέλος της εποχής του ιερού - Θεοχάρη, Δήμητρα
[Μιλάμε για μία ανάγκη προσωπική, μία αναζήτηση εσωτερική και τη γένεση ενός προβλήματος, η δημιουργία του οποίου θα είναι πιθανόν η ίδια το αντικείμενο της κριτικής. Σε αναζήτηση της μεθόδου προσέγγισης ανέτρεξα σε κάθε λογής εμπειρίες και βιβλιογραφία. Σε όλους τους πολιτισμούς είδα την ίδια ανάγκη, τις ίδιες αναζητήσεις για δόμηση υπερβατικού χώρου με αποτέλεσμα να επιχειρήσω μία ολική θεώρηση, γεφυρώνοντας τις θρησκείες. Η αναζήτηση μόλις άρχισε, μιας και το ερώτημα που γεννιέται αμέσως είναι: Ποια η θέση του Ιερού σήμερα; Σκιαγραφώντας το σήμερα ανακάλυψα την πολύ μεγάλη κάμψη στην εξέλιξη του Ιερού στην εποχή μας. Γιατί οι άνθρωποι πλέον δεν έχουν την ανάγκη του Ιερού στην καθημερινότητά τους; Φταίει η βιομηχανική εποχή ή μήπως η διεθνιστική τυποποίηση που λάνσαρε σαν πρωτοπορία ο μοντερνισμός; Αυτόν τον εσχατολογικό προβληματισμό ακολούθησε το διάβασμα των έργων του Hugo, του Αξελού και του Read, η συνεργασία μου με τον .Chaudhuri και η συμμετοχή μου σε ένα διαγωνιστικό εργαστήρι στο Στρασβούργο. Απότοκο όλων αυτών ήταν η ανάγκη να ξεκινήσω ένα ταξίδι αναζήτησης..].